Sve vrste zavesa

  • Zavese: Lake zavese (Hotelski program), Teške zavese (Hotelski program), Black out zavese, Pli Sol zavese, Panelne zavese, Naborane zavese (Rimske), Dekorativni roloi, Venecijan zavese

Lake zavese koriste se isključivo za unutrašnju upotrebu. Izrađuju se od više vrsta materijala i dezena: trevir, šantung, markizet. Mogu biti nezapaljive ili samogasive (sa oznakom CS). Postavljaju se na jednokanalnu ili višekanalnu garnišnu. Uz odgovarajuau garnišnu mogu se pokretati ručno ili elektropomično.

DRAPERIJE - TEŠKE ZAVESE se koriste za unutrašnju upotrebu. Izrađuju se od više vrsta materijala i dezena, kao i BLACK OUT koje služe za zamračivanje prostorija. Pokreću se ručno ili elektropomično

Plisirane zavese se koriste za ravne i kose prozore svih oblika (okrugli, trouglasti, površine, pod uglom...). Podizanje i spuštanje je preko vodilica sa obe strane prozora. Materijal je antistatičan i štiti od sunčevih zraka. Trake materijala su spojene i time ne dozvoljavaju prolaz svetlosti zraka sunca.

Panelne zavese koriste se za unutrašnju upotrebu. Izrađuju se od više vrsta materijala. Uz odgovarajuću vrstu materijala, mogu da štite od sunca, UV zračenja i toplote. Pokreću se pomoću lančića, palice ili elektromotora. Mogu biti na jednokanalnoj ili višekanalnoj garnišni, koje se ugrađuju na plafon prostorije. Otvaraju se i zatvaraju bočno. Primenjuju se u prostorijama većih dimenzija. Širina panela može biti različitih dimenzija, najčešće između 60cm i 80cm.

NABORANE ZAVESE se proizvode od više vrsta materijala: pamuk, poliester, akril i fiber. Koriste se isključivo za unutrašnju upotrebu. Funkcionišu na osnovu pokretanja tankih traka koje su provučene kroz platno. Pokretanje je ručno ili elektropomično.

VENECIJANERI su idealni za ravne i kose prozore. Rade se od aluminijuma u trakama od 16mm i 24mm. Pogon je ručni (kanap ili PVC rueica) i elektropomično (elektromotor). U zavisnosti od nagiba lamela, lako se reguliše zadržavanje i odbijanje svetlosti. Ugradnja je jednostavna, sa ili bez vodilica. Trake materijala su razdvojene i povezane tankim kanapima. Spektar boja je veliki a održavanje lako uz dug rok trajanja.

Katalog (pdf)